Cloud hosting

‘Slimme’ marketeers hebben ontdekt dat Cloud hot is. Wat bijvoorbeeld vroeger online back-up heette, heet nu opeens Cloud back-up. Hartstikke hip! Waar staat jouw back-up? …in de Cloud natuurlijk! Tot dat je je realiseert dat het gewoon onzin is en dat Cloud backup precies hetzelfde is als online back-up.

Is Cloud computing dan ook onzin?

In principe geloof ik wel in het concept van Cloud computing. Maar ook daar heb je hetzelfde probleem: iedere leverancier legt Cloud computing zo uit dat zijn producten daar precies op passen. Sommige leveranciers zijn tevens niet vies om een sticker met “Cloud” te plakken op hun bestaande hostingproducten.

De essentie van Cloud zit voor mij met name in het ‘betalen wat je verbruikt’-model, gecombineerd met schaalbaarheid en verminderde complexiteit. Dit maakt Cloud tot een interessante ontwikkeling. Maar het verschuiven van IT-kosten van CAPEX (investeringen) naar OPEX (operationele kosten) is ook niet nieuw; hosting providers bestaan al jaren. All in one ICT kan Cloud computing voor u bouwen op uw eigen infrastructuur of u kunt het hosten bij ons. Maar wat is Cloud computing eigenlijk ?

Eenvoudig gezegd is cloudcomputing het leveren van computingservices (servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties en meer) via internet (‘de cloud’). Bedrijven die dergelijke computingservices leveren, worden cloudproviders genoemd en brengen doorgaans kosten in rekening voor het verlenen van cloudcomputingservices gebaseerd op gebruik, net als de manier waarop u thuis voor het gebruik van water of elektriciteit wordt gefactureerd.

Waar cloudcomputing voor wordt gebruikt

Waarschijnlijk maakt u nu al gebruik van cloudcomputing, maar bent u zich daar niet van bewust. Als u een onlineservice gebruikt voor het verzenden van e-mail, het bewerken van documenten, het kijken naar films of tv-programma’s, het luisteren naar muziek, het spelen van games of als u foto’s en andere bestanden opslaat, dan is het waarschijnlijk dat dit allemaal mogelijk wordt gemaakt door middel van cloudcomputing achter de schermen. De eerste cloudcomputingservices bestaan nog maar nauwelijks tien jaar, maar er zijn nu al een groot aantal verschillende bedrijven, van kleine startende ondernemingen en multinationals, overheidsinstellingen tot non-profitorganisaties die deze technologie om tal van redenen graag gebruiken. Hier volgt slechts een klein aantal dingen dat je met de cloud kunt doen:

  • Nieuwe toepassingen en services maken
  • Gegevens opslaan, back-ups van gegevens maken en gegevens herstellen
  • Websites en blogs hosten
  • Audio en video streamen
  • Software op aanvraag leveren
  • Gegevens analyseren op patronen en voorspellingen maken
  • wereldwijd inloggen
  • Altijd uw eigen bureaubladen
  • uw eigen software
  • op verschillende devices (telefoon, tablet, laptop,pc) te openen

Wij kunnen het bouwen voor u tegen aantrekkelijke kosten, dit geld zowel voor bedrijven en instellingen als particulieren. Zoals gezegd bij u thuis of op kantoor of in onze eigen data opslag en we hebben korte lijntjes.

Maak vrijblijvend een afspraak  op [email protected]

Of bel ons